Blue Waters Inn (Speyside)

Trinidad a Tobago

Hotel: Blue Waters Inn (Speyside) - iné voľné termíny
Hviezdičky:
Termín: 16.08.2024 - 31.08.2024 (16 dní)
Strava: Polpenzia
Orientačná cena: 4317 EUR
Doprava: Letecky Odlet: Praha
Typ pobytu: Pobytové | Pri mori
Typ zájazdu: Katalóg
Tip: |

Overiť dostupnosť a cenu | Naspäť


...


Nasledujú doplňujúce informácie k téme Tropický_les:

Tropický les je lesná formácia v rovníkovom pásme, v subekvatoriálnom pásme a v tropickom pásme.

Delenie

Delenie 1:

  • dažďový tropický les - v oblastiach s najvýdatnejšími zrážkami (2000 - 7000 mm ročne); typickým reprezentantom je rovníkový prales (je hustý a ťažko prístupný a nachádza sa okolo rovníka)
  • prechodný typ tropického lesa - v oblastiach s nižšími zrážkami (1500 - 2000 mm ročne) a krátkym obdobím sucha; hlavným reprezentantom je monzúnový les
  • suchý tropický les - v oblastiach s dlhým obdobím sucha (6-8 mesiacov) a málo výdatnými zrážkami počas obdobia dažďov (60 - 100 mm)

Delenie 2:

Osobitným typom tropického lesa sú pobrežné mangrovy (na pobrežiach morí a v ústiach riek).

Zdroj

Zdroj:https://sk.wikipedia.org/wiki/Tropický_les
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.

Copyright.sk © by Web. All rights reserved. | Zásady ochrany osobných údajov | Súbory cookies.
V prípade Vašich otázok nás prosím kontaktujte tu.



Vážime si Vaše súkromie

Svoj súhlas s ukladaním súborov cookies z nášho webového sídla osada.sk ako aj od tretích strán vo Vašom zariadení súvisiace s anonymizovaným spracovaním údajov za účelom zlepšenia navigácie a používania  našich stránok, efektívnejšieho použitia marketingových a remarketingových nástrojov a poskytnutím obsahu nás a tretích strán vyjadríte kliknutím na tlačidlo “Prijať všetky súbory cookies”.

Pokiaľ si želáte viac informácií alebo si želáte zmeniť nastavenie používania cookies, kliknite na tlačidlo “Spravovať nastavenia cookies”.


Prijať všetky súbory cookies Spravovať nastavenia cookies