Le Boucan Canot

Réunion

Hotel: Le Boucan Canot - iné voľné termíny
Hviezdičky:
Termín: 02.10.2024 - 18.10.2024 (17 dní)
Strava: Polpenzia
Orientačná cena: 5124 EUR
Doprava: Letecky Odlet: Praha
Typ pobytu: Pobytové | Pri mori
Typ zájazdu: Katalóg
Tip: |

Overiť dostupnosť a cenu | Naspäť


...


Nasledujú doplňujúce informácie k téme Škorica:

Škorica alebo cinamón je korenina – očistená sušená mladá vnútorná kôra druhov stromov z rodu škoricovník (zahŕňa vyše 100 druhov).

Najlepšia škorica je z druhu škoricovník cejlónsky (Cinnamomum verum alebo Cinnamomum zeylanicum) - tzv. pravá škorica alebo cejlónska škorica, ale najčastejšie sa dováža škorica z druhu škoricovník čínsky (Cinnamomum cassia alebo Cinnamomum aromaticum) – tzv. čínska škorica alebo kasiová škorica. Ďalej je známa škorica z druhov Cinnamomum tamala a škoricovník Burmanov (Cinnamomum burmani).

Tzv. biela škorica nie je škorica v pravom slova zmysle, ale korenie z druhu kanela škoricová (Canella winterana).

Škorica má korenisto sladkastú chuť a charakteristickú vôňu. Zvyšuje chuť do jedla[1][2] a osviežuje a podporuje trávenie. Zároveň má aj liečivé účinky, znižuje poruchy dýchania, vyrábajú sa z nej silice a tinktúry.

Referencie

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Škorica
  • Spolupracuj na Wikislovníku Wikislovník ponúka heslo Škorica

Externé odkazy


Zdroj:https://sk.wikipedia.org/wiki/Škorica
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.

Copyright.sk © by Web. All rights reserved. | Zásady ochrany osobných údajov | Súbory cookies.
V prípade Vašich otázok nás prosím kontaktujte tu.



Vážime si Vaše súkromie

Svoj súhlas s ukladaním súborov cookies z nášho webového sídla osada.sk ako aj od tretích strán vo Vašom zariadení súvisiace s anonymizovaným spracovaním údajov za účelom zlepšenia navigácie a používania  našich stránok, efektívnejšieho použitia marketingových a remarketingových nástrojov a poskytnutím obsahu nás a tretích strán vyjadríte kliknutím na tlačidlo “Prijať všetky súbory cookies”.

Pokiaľ si želáte viac informácií alebo si želáte zmeniť nastavenie používania cookies, kliknite na tlačidlo “Spravovať nastavenia cookies”.


Prijať všetky súbory cookies Spravovať nastavenia cookies